24 Ağustos 2014 Pazar

PSN Çöktü !


PSN Çöktü !

PSN yani Playstation Network çöktü, Playstation kullanıcıları öfkeli!PSN Playstation 'da oyunların çoklu oyuncu modlarına ulaşmak için kullanılan bir platform. Yani kısaca PSN hesabınız olmadan hiçbir oyunu ağ üzerinden oynayamıyorsunuz. Playstation kullanıcılarının büyük bir bölümünün oyunları ağ üzerinden oynadığını hesaba katarsak PSN 'in çökmesi Playstation kullanıcılarının şu an oyun oynayamamasına sebep oluyor.

Sony yetkililerinin yayınladğı takvime göre PSN serverları önümüzdeki pazartesi günü yani yarın bakım çalışmasına girecekti. Ancak pazartesi günü gelmeden PSN serverları çöktü. Neredeyse PSN 'in tüm Dünya serverlarında karşılaşılan bu sorun için hala bir açıklama gelmedi. Şu sıralarda Playstation 3, Playstation 4 ve PS Vita kullanıcıları çoklu oyuncu modlarına erişemiyor. PSN girmeye çalıştığınızda ise PSN bakım aşamasında diye bir uyarı karşınıza çıkıyor. Söylentilere göre PSN serverları bir grup hacker tarafından ddos saldırısı altında ancak hala resmi bir açıklama yapılmadı.
Playstation kullanıcıları çeşitli forumlarda ve internet sayfalarında Sony'ye olan öfkelerini açıkça belirtiyorlar. Aslında herkesin kafasında aynı sorular var. Eğer bu bir hacker saldırısıysa ddos kadar basit bir saldırının koskoca PSN serverlarını nasıl etkilediği ve neden önlem alınmadığı'Eğer bu bir bakım çalışmasıysa herkesin oyunlarda en çok vakit geçirdiği Pazar gününde ve belirtilen takvimden önce yapılmasının sebebi nedir' Ancak hala bir açıklama yapılmaması serverların çöktüğü düşüncesini daha etkili kılıyor.
Umarız PSN erişimi kısa sürede açılır ve tüm oyunseverler Pazar gününün geri kalanını keyifli şekilde geçirebilir.



0 yorum:

Yorum Gönder